Adresas: I. Simonaitytės g. 2, Klaipėda; Tel. +370 46 324515, +370 611 44070

        Lapkričio 15 d. mūsų progimnazijoje vyko Karjeros ugdymo diena. Šią dieną mokiniai turėjo galimybę susipažinti su galybe įvairiausių profesijų ir pasvajoti ar net nuspręsti, kuo norėtų tapti užaugę. Mokiniai domėjosi, ieškojo informacijos, vykdė apklausas, ėmė interviu ir rengė projektus apie įvairias profesijas, atliko savęs pažinimo, profesijos pasirinkimo galimybių testus, mokėsi planuoti karjeros kelią.

        Ypač daug teigiamų atsiliepimų sulaukėme iš mokinių, pas kuriuos svečiavosi įvairių sričių specialistai ir pristatė savo profesijas. Mokiniai susipažino su mokytojo, programuotojo, policininko, krepšininko, futbolininko, modelio, architekto, dainininko, veterinaro, ūkininko, bibliotekininko, gydytojo, knygų iliustratoriaus, rašytojo, ryšių su visuomene specialisto, fitneso specialisto, karininko, socialinio darbuotojo, civilinės inžinerijos specialisto, reanimacijos darbuotojo, tautodailininko, geologo, šunų dresuotojo, gyvūnų kirpėjo – trenerio ir kitomis profesijomis.

        Nepaprastai naudinga patirtis – galimybė apsilankyti įmonėje, įstaigoje, organizacijoje ir susipažinti su konkrečios profesijos kasdienybe bei ją „pasimatuoti“. Begalę įspūdžių mokinai patyrė apsilankę AB „Klaipėdos vanduo” geriamojo vandens tyrimo laboratorijoje, I. Simonaitytės bibliotekoje, AB „Swedbank“ finansų laboratorijoje, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje, Klaipėdos Socialinių mokslų kolegijoje, Klaipėdos turizmo mokykloje, Priešgaisrinio gelbėjimo stotyje…

        Išklausę įvairių profesijų atstovus, mokiniai sužinojo, kokias patirtis atneša skirtingi darbo barai, koks žmogui yra svarbus profesijos pasirinkimo kelias, išsilavinimas, asmeninės savybės. Tikimės, kad kiekvienas mokinys ne tik patyrė gerų emocijų, praplėtė akiratį, susipažino su profesijų pasauliu, bet ir susimąstė, ką norės veikti ateityje.

        Dėkojame visiems Ugdymo karjerai dienos organizatoriams ir svečiams, mokinių tėvams, kurie rado laiko ir galimybių sudalyvauti bei padaryti šią dieną įdomia bei turininga.