Adresas: I. Simonaitytės g. 2, Klaipėda; Tel. +370 46 324515, +370 611 44070

Sveikatą stiprinančios mokyklos mini savo veiklos 30-metį. Higienos institutas, norėdamas atkreipti visuomenės ir visų mokyklų bendruomenių dėmesį bei tinkamai pažymėti šią sukaktį, inicijavo trečiąjį nacionalinį renginį „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2023“. Renginio tikslas – parodyti vietos bendruomenėms, kad sveikatos stiprinimas yra neatsiejama visų mūsų gyvenimo dalis ir kad jau trisdešimt metų skleidžiama sveikatą stiprinančių mokyklų idėja keičia ir gali veikti ne tik mokinių, bet ir visos mokyklos bendruomenės sveikatą.
Klaipėdos mieste sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo 30-mečio renginys „Klaipėdos vaikų sveikatos banga“ įvyko balandžio 27 dieną „Versmės“ progimnazijos stadione, suburdamas net 10 mokyklų ir 26 darželių atstovus (apie 500 vaikų). Renginio metu visi susirinkusieji šoko bendrą šokį ir „bangavo“ mėlynomis vėliavėlėmis pagal Klaipėdos miesto himną. Šventėje dalyvavo ir Klaipėdos ,,Versmės” progimnazijos 2c klasės mokiniai: džiaugsmingai šoko išmoktus šokius, puošė renginį pasiruoštomis mėlynomis vėliavėlėmis.
Dėkojame mokyklos visuomenės specialistei Ilonai Baltutienei ir mokytojai Sandrai Gedvilienei už iniciatyvą dalyvauti sveikatinimo renginyje.