Adresas: I. Simonaitytės g. 2, Klaipėda; Tel. +370 46 324515, +370 611 44070

Birželio 1-ąją dieną 2c ir 2k klasės mokinukai vyko į Palangos gintaro muziejų. Lydimi gidės vaikai sužinojo, kad Palangos gintaro muziejaus ekspozicijoje – apie 5 000 eksponatų. Ekskursijos pradžioje gidė papasakojo apie gintaro susidarymą, įvairias gintaro morfologines formas – lašus, varveklius, kamieninius ir gruntinius gintaro gniutulus. Vitrinose antrokai pamatė daugiau negu 70 unikalių gintaro gabalų, vertinamų ne tik dėl įspūdingo jų dydžio (pats didžiausias – vadinamasis „Saulės akmuo“ – sveria 3 524 g), bet ir dėl formų, spalvų niuansų, gintaro paviršiuje esančių atspaudų. Pažintinis filmas „Gintaro miškas“- inovatyvi priemonė skirta edukaciniams užsiėmimams. Mokiniai trumpai ir aiškiai pamatė geologinę laiko skalę. Filme akcentuojama Eoceno epocha – Baltiškojo gintaro susidarymo laikotarpis: iliustruojamas sakotekis, inkliuzų atsiradimas. Labiausiai vaikus sudomino Palangos gintaro muziejuje surinkta viena iš didžiausių ir moksliniu požiūriu vertingiausių inkliuzų kolekcijų pasaulyje (iš viso apie 15 tūkstančių objektų). Vitrinose pro padidinamuosius stiklus vaikai apžiūrėjo pačius įdomiausius muziejaus gintaro inkliuzų pavyzdžius, tarp jų ir vieną rečiausių pasaulyje eksponatų – prieš daugelį milijonų metų į gintarmedžio sakus patekusį driežiuką.
Edukacinio užsiėmimo „Gintaro savybės“ metu pasitelkdami įvairias medžiagas, randamas pajūryje, versmiukai mokėsi jas identifikuoti bei atpažinti gintarą. Sužinojo, kad gintaras neskęsta sūriame vandenyje, kad jis yra degus, lengvas.
Už gerą nuotaiką, suteiktas žinias ir naujas patirtis dėkojame muziejaus gidėms. Už išvykos organizavimą dėkojame mokytojoms S. Gedvilienei ir J. Uselei.